Alamar's chest

Aktuality

Berlin 2019 - česká výprava!
| Pondělí 1.července 2019, 15:08

Po několika letech jsme zase vyrazili do Berlína. Dne 22. 6. 2019 se uskutečnil již 18. ročník Berlínského turnaje. V turnaji startovalo 16 týmů. Měli jsme dva české týmy ( Alamar + Ivos a Wir + Sandokanom), což už se dlouho nestalo. Přijeli jsme v pátek večer a po ubytování vyrazili na tréninkové místo do kavárny. V kavárně moc hráčů nehrálo a i síla soupeřů byla dost slabá. Krom toho se muselo končit o půlnoci.

Při pohledu na startovní listinu bylo jasné, že naším cílem bude hrát o třetí místo po základní části a mít přijatelného soupeře do čtvrtfinále. Hrálo se 9 kol švýcarským systémem na 4 partie (proti každému soupeři 2 partie). I druhý český tým měl mít předpoklady postoupit mezi prvních 8.

V prvním kole jsme narazili na dvojici TheBestGirl, Baerli. Očekával jsem celkem těžký souboj na začátku turnaje. Partie probíhali pohodovým způsobem. Soupeři nekladli odpor, hráli místy pomalu a tak jsme hladce vyhráli 4:0.

V druhém kole jsme narazili na tradiční účastníky turnaje dvojici Tiberius - Saticolev. Naposledy proti nim to bylo jednoduché, za ty roky se výrazně zlepšili. V první partii se dobře domlouvali a nám se nepovedlo jim časově odskočit a tak se tahala časovka. Tu jsme nezvládli a prohráli. Pak jsme zaznamenali dvě hladké výhry. Ve čtvrté partii se soupeři zase drželi a porazili nás v další časovce. Výsledek 2:2 nás moc nepotěšil, i když neměl velký vliv na naše pořadí na konci.

V třetím kole jsme narazili na dvojici Zola, Ludeo. Byly to pohodové partie bez jakýchkoliv komplikací. Vyhráli jsme rychle a snadno 4:0.

Ve čtvrtém kole jsme hráli proti dvojici Rezacz, Kiboplaying. První dvě partie jsem hrál na Rezacze a celkem rychle jsme je prohráli. Měli jsme horší pozice i čas a to proti takovému týmu nejde uhrát. Ve třetí partii jsme se prohodili, Ivoš Rezacze v zahájení dostal pod tlak a začal ho zvyšovat (bylo to perfektně sehrané zahájení). Ve čtvrté partii jsme měli zajímavou pozici, akorát jsme to nezahráli přesně, takže 1:3. Bod jsem bral jako minimum, takže plán jsme splnili.

V pátém kole jsme hráli proti dvojici Firefly, Marv. První dvě partie měli celkem rychlý průběh, Firefly zaskočil Ivoše v zahájení a pak už to bylo nehratelné. Pak jsem hrál na Fireflyho já. Ivoš dostal Marva pod tlak. Firefly si myslel, že mi dává mat a zahlásil, že 2 koně matí. Věděl jsem, že bez dámy tam nic není. Marv je vzal, ale za totální oslabení své pozice, tohle už nevypouštíme. Ve čtvrté partii jsme měli zajímavou pozici, akorát jsme to zase nezahráli přesně, takže 1:3. Chtěl jsem uhrát 2:2, takže tohle bylo málo. Na druhou stranu jsme po 5 kolech za sebou nejtěžší soupeře a po přestávce už stačilo ve zbývajících 4 kolech uhrát požadované body. Wir se Sandokanomem se poprvé dostali před nás v průběžném pořadí.

V šestém kole našimi soupeři byli LilWeezy, Architect. V první partii jsme si nepohlídali čas a oba spadli, takže naše první remíza. Druhou partii jsme celkem snadno vyhráli, Architekt dostal jednoduchý mat. Ve třetí partii jsme to vypustili, pak měli horší pozici, Ivoš dal šach a soupeř ho přehlédnul, takže jsme lacino získali další bod. Čtvrtá partie byla zase jednoduchá, takže 3,5:0,5. Wir se Sandokanomem dostali 4:0, takže jsme tyhle soupeře udrželi za nima.

V 7. kole jsme hráli proti dvojici Yurij, Kurz. Zápas kromě remízy v první partii (měli jsme to vyhrané, akorát jsme to vypustili a tak zase spadly oba praporky) probíhal bez větších problémů. Výsledek 3,5:0,5 byl dobrý, neboť upevňoval naši třetí pozici. Wir, Sandokanom se drželi na 4. Pozici díky výhře 4:0 nad dvojicí RalfiZoller, Cosinus.

V 8. kole došlo na pikantní souboj českých týmů. Hrálo se to v uvolněném duchu, hodně se útočilo a moc nebránilo. V partiích se objevilo hodně chyb, takže jsme vyhráli jen 2,5:1,5. Bod z posledního kola nám zajišťoval třetí místo. Wir se Sandokanomem museli uhrát aspoň 2 body pro udržení 4. pozice nebo 1,5 pro získání 5. místa.

V posledním kole jsme hráli proti německé dvojici Bittorf, Schoewel. Zápas to byl jednoduchý, rychle jsme vyhráli 4:0. Wir se Sandokanomem mezitím hráli proti dvojici Baerli, TheBestGirl. První dvě partie prohráli, naštěstí pak následně 2 vyhráli, takže výsledek 2:2 jim udržel 4. místo.

Pořadí Jména hráčů Body
1. KiboPlaying, Rezacz 32
2. Firefly, Marv32
3. Alamar, Ivos25,5
4. Wir, Sandokanom 20,5
5.LilWeezy, Architect20,5
6. Ludeo, Zola 20
7. Yurij, Kurz19,5
8. Masacre, Samson19,5
9. Saticolev, Tiberius18
10. Baerli, TheBestGirl17
11. - 16. .........

Prvních 8 postoupilo do finále, zbytek čekal na dohrání čtvrtfinále, aby se mohli zapojit do B finále (vítěz dostával pohár). Čtvrtfinále se hrálo na prvních pět výher.

Čtvrtfinále
První tým Druhý tým Výsledek
KiboPlaying, Rezacz Masacre, Samson 5:0
Firefly, Marv Yurij, Kurz 5:1
Alamar, Ivos Zola, Ludeo 5:0
Wir, Sandokanom LilWeezy, Architect 4:5

Náš zápas (Alamar + Ivos) proti dvojici Ludeo, Zola probíhal hodně snadno. Soupeři hráli hodně pomalu, takže to bylo rychle 5:0. Nejrychlejší čtvrtfinále ze všech hraných. Splnili jsme, tak dílčí cíl postup do semifinále.

Jako poslední se hrál zápas mezi Wirem se Sandokanomem proti dvojici LilWeezy, Architect. Wir se Sandokanom vedli 3:0, pak nechali soupeře srovnat na 3:3. Následně zaskórovali a vedli 4:3. V další partii Wir matil, akorát minul mat (J@b4+ bylo správně a po J@c5+ přišlo Sxc5. Kůň pak Marka zmatil). Rozhodující partii nezvládli a tak prohráli 5:4.

Tento zápas náramně bavil diváky. Marv říkal, že je škoda, že se to nehrává, že by to byla dobrá reality šou. Dále říkal, je jasné, kdo je vůdcem týmu. Pár hlášek Sandokanoma ze zápasu: „Wire musíš matit, já jsem mrtvej.“ „Jestli prohrajem Wire, tak mi kupuješ panáka“. „Wire stůj a nehraj.“ „Wire hlavně fast.“

Pak se začalo hrát semifinále, hrálo se na prvních 7 výher. Také se začalo hrát B finále, které s trochou štěstí vyhráli Wir se Sandokanomem. 3x hráli 1:1, naštěstí jejich soupeři v posledním kole prohráli 2:0 a tak vyhráli s bodovým náskokem.

Semifinále
První tým Druhý tým Výsledek
KiboPlaying, RezaczLilWeezy, Architect7:2
Firefly, Marv Alamar, Ivos 7:0

My jsme začali hrát proti dvojici Firefly, Marv. Proti nim jsem chtěl hrát, protože jsem věřil v možnost uhrát nějaké body. V první partii jsem zahrál blbej tah v zahájení a bylo tak po 6 tazích proti FF hotovo. Další dvě partie se nám nepovedly, takže to bylo rychle 3:0. Ve čtvrté partii Ivoš matil pěšcem, bohužel jsem ho nevzal a soupeři zastavili a za chvíli nás porazili. Pátá partie se nepovedla týmově, hráli jsme nesynchronní pozici. Tou dobou jsem stál s FF lépe. V 6. partii jsem si neřekl o pěšce, co matil, viděl jsem to pozdě a tak jsme zase prohráli. Sedmou partii jsme hladce prohráli, takže výsledek 0:7 byl hodně krutý.

Zápas o třetí místo

Hrálo se zase na prvních 5 výher. O třetí místo jsme hráli proti dvojici LilWeezy, Architect. Celkem snadno jsme vyhráli první dvě partie. Ve třetí partii jsme stáli špatně u mne (s 20s minus bych to nepřežil), Architect si nechal dát od Ivoše mat a LilWeezy rezignovaně mávnul rukou. Další dvě partie už byly jednoduché. Takže jsme vyhráli 5:0 a skončili třetí.

Zápas o první místo

Před finále jsem favorizoval dvojici KiboPlaying, Rezacz. Hrálo se na prvních devět výher. Výsledek to potvrdil, ale zápas byl dramatičtější, než jsem čekal. Polská dvojice (KiboPlaying, Rezacz) se rychle ujala vedení 2:0. Firefly tou dobou vypadal bezradně. Následně začal řídit více Marva a najednou to 4:2 pro Fireflyho s Marvem. Následně si vzal Marv první time-out (každý tým měl nárok na dva ve finále). Přestávka prospěla lépe Polákům, neboť otočily zápas sérií 5 výher na 7:4. Tou dobou se zase Firefly s Marvem nechytali. Pak Firefly s Marvem začali tahat rychleji a díky tomu snížili na 7:5. Následně Poláci zvýšili na 8:5. Firefly s Marvem tahali dál rychle a strategie Poláků přestala fungovat. Občas se nedokázali dobře domluvit. Firefly s Marvem tak snížili na 8:7. Následující partie rozhodla o celém zápase, Marv nasadil pěšce na blbé pole (dal pěšce na g3 nejdříve a místo p@b2 a p@c2 měl jen pěšce na b2), Poláci zastavili, měli lepší čas o pár vteřin a pak to snadno dotáhli do konce a vyhráli 9:7. Ukázalo se, že Marv občas dělá zbytečné chyby a to pak nestačí na dobře zkoordinovaný tým. Vítězem se tak stala dvojice: KiboPlaying, Rezacz. Gratuluji.

KONEČNÉ POŘADÍ
  1. KiboPlaying, Rezacz
  2. Firefly, Marv
  3. Alamar, Ivos
  4. LilWeezy, Architect
  5. Wir, Sandokanom
Slovo na závěr

Po skončení turnaje se mělo jít do planetária (zdarma), akorát turnaj skončil déle a tak se vyhlašovalo v komorní atmosféře pár lidí a nestihli jsme návštěvu planetária. Pak jsme ještě zašli do místa na trénink, tam moc lidí nebylo (kromě Poláků a pár slabých nadšenců). Protože to byla kavárna, tak bylo podmínkou si něco objednat, aby se tam mohlo hrát. V neděli byl trénink u kostela venku. Bylo tam vzhledem ke stromům příjemně, akorát WC bylo dost šílené. Trénink za přítomnosti Fireflyho, LilWeezyho a Poláků byl o hodně přínosnější. Na závěr bych chtěl poděkovat Ivošovi za příjemnou hru a dobrou spolupráci.

Nový komentářNew commentEN


V komentáři nelze přímo používat html tagy. Můžete použít [b]pro tučný text[/b], [i]pro kurzívu[/i], respektive [cite]pro citaci[/cite]