Alamar's chest

Aktuality

Polička 2016
| Pondělí 11.července 2016, 11:33

Dne 9. 7. 2016 se konal další ročník (pokud se nepletu je to 4. ročník) otevřeného přeboru Pardubického kraje v bughouse. Hraje se v příjemném prostředí, organizace turnaje je velmi dobrá, tak jsme si zase přijeli s Markem Krásou zahrát. V turnaji hrálo jen 5 dvojic, systémem každý s každým na 4 partie (škoda, že se nezúčastnilo více týmů), tempem bronstein 3 minuty na partii a 3s na tah.

V turnaji jsme měli prohrát pouze dvě partie. V první partii Marek Krása proti dvojici Dvořák, Novotný udělal nemožný tah, soupeři si to naštěstí pro nás neuvědomili. V druhé partii proti dvojici Tulis, Shaffer O. jsem prohodil tahy v zahájení a Marek na druhé desce nesmyslně obětoval koně a soupeř u mne dosáhl vyhrané pozice - viz obrázek.

PartiezPolicky Musel jsem zahrát Dxd5 (Jxd5 po Df7+ Kd6 končí matem koněm na e4), po Jxd5+ Ke8 (Kd8 se mi zdálo horší), zahrál soupeř chybné Jxf4 (Jxc7+ s dalším Jxa8 by nechalo černou pozici v ruinách) exf4 Dxf4, následně na druhé desce začal náš soupeř ztrácet materiál, tak jsme to otočili.

Zbytek probíhal už bez větších problémů. Vyhráli jsme s plným počtem bodů (Krása + Jezbera). Další týmy hrály mezi sebou hodně vyrovnaně, partie se občas otáčely nečekaným způsobem. To se promítlo do celkového pořadí.

Pořadí Jména hráčů Body Pomocné hodnocení
1.Krása, Jezbera824
2.Tulis, Schaffer O.410
3.Dvořák, Novotný.48,5
4.Schaffer D., Kastner3,57
5.Simon, Ryšavá.0,52

Doufám, že se uskuteční i další ročník tohoto turnaje. Děkuji pořadateli za příjemný turnaj.

Diskuze
SKAcz: Koně a nemožňák
| Úterý 12.července 2016, 00:11

Hehe, nemožňák a koně to jsou asi největší nebezpečí, k jednomu stačí přehlédnutí a druhé když naskáče v pravý čas tak běda :)

Nový komentářNew commentEN


V komentáři nelze přímo používat html tagy. Můžete použít [b]pro tučný text[/b], [i]pro kurzívu[/i], respektive [cite]pro citaci[/cite]