Alamar's chest

Aktuality

Vídeň 2014!
| Úterý 18.listopadu 2014, 19:44

20. 9. 2014 proběhl ve Vídni turnaj v italské verzi bughouse -pěšec se na 8. řadě proměňuje buď na figuru v ruce nebo zůstane na 8 řaděVýsledky přišli teprve nedávno (minulý týden). Jména hráčů jsem neznal, takže to dávám na internet až v tuto chvíli. Turnaj byl kvalifikací na mistrovství Evropy v Miláně v italské verzi bughouse. Cena byla zaplacení letenek tam a zpět a 2 noci v hotelu. Postupoval pouze vítězný tým.

Startovalo 8 týmů, hrálo se systémem každý s každým na 2 partie. V případě rovnosti bodů by se hrál rozstřel. V turnaji jsme hráli Jezbera (FICS: Alamar) + Menčík (FICS: Wir).

V prvním kole jsme narazili na dvojici co známe z Berlína - Bearli, Architekt. Podařilo se nám těsně vyhrát první partii, druhá už šla snadněji. Výhra 2:0 byla dobrým vstupem do turnaje.

Ve druhém kole jsme snadno vyhráli 2:0 a pouze jeden další tým měl 2 body.

Ve třetím kole jsme hráli proti nepříjemnému, rychlému týmu. Dostali nás pod tlak ve druhé partii a ten pak uplatnili, takže 1:1. Dvoubodový tým - Enöckl/Webersberger zase vyhrál, takže byl o 0,5 bodu před námi (jednalo se místní tým, který pravděpodobně na FICS nehraje).

Ve 4. kole jsme narazili na vedoucí tým a byla z toho zase remíza 1:1. Takže nás 3 kola před koncem nechali o 0,5 zpět a museli jsme doufat v jejich ztrátu.

V 5. kole jsme snadno vyhráli 2:0, čekali nás už pouze slabší soupeři. Naši hlavní konkurenti pouze remizovali a další tým vyhrál, takže 4 z 5 měli hned 3 týmy.

V 6. kole jsme jako jediný vyhráli 2:0, ostatní remizovali a tak jsme kolo před koncem měli náskok 0,5 a postup ve svých rukou.

V 7. kole jsme si to pohlídali, snadno zvítězili 2:0. Ostatní konkurenti sice také vyhráli, ale postup byl v našich rukou.


Konečné pořadí:
1. Jezbera, Menčík 6b z 7
2. Enöckl/Webersberger 5,5b z 7
3. Bötzel/Sander (Bearli, Architekt) 5b z 7
4. Staberhofer/Diermair 4,5b z 7
5. Scheffknecht/Hofbauer 3b z 7
6. Kummer/Holzer 2,5b z 7
7. Zsifkovits/Reyes 1b z 7
8. Unger/Pingitzer 0,5b z 7

Děkuji Wirovi za spolupráci. Přes určitý kostrbatý rozjezd jsme cíl splnili. Aktualita o turnaji v Miláně vyjde tento týden.

Diskuze
SKAcz: Risk anebo zisk
| Středa 19.listopadu 2014, 13:53

No ta cesta co jsem slysel nepostradala napětí starých dob, které pamatuje i Lojza ;) Ono původně jsme měli jet 4 ale jak padali lidi i auta kvůli poruchám,nemocem a dalším faktorům nakonec byl skorozázrak že tam Wir s Alamarem dorazili vůbec.

Lojza: Milán
| Středa 19.listopadu 2014, 05:43

tak teda gratuluju k uspechu :)

Wir: .
| Úterý 18.listopadu 2014, 21:50

Ale na Vidni nebyl nejzajimavejsi samotny turnaj, ale vubec to, ze jsme se ho nakonec zucastnili. Doslo k tomu totiz az po serii nahod a rizeni osudu, ktere kdyby nebylo, tak se vracime s neporizenou.

Wir: .
| Úterý 18.listopadu 2014, 20:03

Viden se hrala podle beznych pravidel, i kdyz jsme si mysleli ze dle italskych, pri asi treti partii jsme meli o tom spor a partii nasledne diky tomu prohrali. Zrejme Bearli a Architektem organizatora presvedcili, co jsou spravna pravidla.

Nový komentářNew commentEN


V komentáři nelze přímo používat html tagy. Můžete použít [b]pro tučný text[/b], [i]pro kurzívu[/i], respektive [cite]pro citaci[/cite]



 
zpět