Alamar's chest

Aktuality

Open Hradec Králové
| Sobota 25.října 2014, 11:47

Dne 18. 10. se v rámci openu Hradec Králové uskutečnil oficiální přebor Královéhradeckého kraje v sezóně 2014-2015. Turnaj měl stanovit přeborníka kraje pro otevřené mistrovství ČR v bughouse v roce 2015. Bohužel to letos časově nevyšlo tradičním účastníkům turnaje a proto v něm hrály pouze 4 týmy. Příští rok to bude snad lepší.

Turnaj se pro nás (Jezbera, Krása) vyvíjel celkem jasně. Od začátku se nám dařilo porážet ostatní soupeře bez větších problémů. Nakonec jsme ztratili jediný bod až na konci turnaje. Marek bohužel zahrál slabě obranu a pak už partii nešlo zachránit. Mnohem dramatičtější byl boj o ostatní místa. Dvojice Škaloud, Kubelová se postupně rozehrávala, mocně dotahovala a skončila s malým odstupem třetí.

Přeborníkem se stal tým Jezbera + Krása, druhý celkově a v kraji byli Rusnák + Flašar.


Zde jsou vidět detailní výsledky:

výsledky

Diskuze
SKAcz: Z pohledu hráče aneb talent na bughouse šach
| Čtvrtek 30.října 2014, 08:13

Jinak potěšilo mne vidět záblesky velmi pěkných výkonů u mládeže co se zúčastnila tohoto KP v bughouse šachu, některé obraty a pozice vystavěli/zahráli velmi pěkně. Těžkou částí je pro nové hráče vždy týmová souhra, ale ta pálí i zkušené borce občas dost. Hrát tak aby když se jednomu extra nedaří, se snažil pomoci šancím u spoluhráče, který má dobré šance, je to co se často nedařilo. Někteří evidentně nečetli knížku, protože jinak by nekazili hru spoluhráči základními chybami (zbytečné stání, nepochopení principu boje o tempa apod.).

SKAcz: Příští rok
| Čtvrtek 30.října 2014, 08:04

Příští rok to už budou doufejme všichni vědět (přecijenom zaběhlá akce se více uchytí v mysli), že KP je součástí Open HK během registračního dne, a mohou těžit z toho, že je to o víkendu i Ti kdož chtějí si zahrát mimo vážný turnajový maratón.

SKAcz: KP
| Čtvrtek 30.října 2014, 08:00

Jinak je pozitivní, že se podařilo obnovit KP v bughouse šachu, tím vzrostl počet KP v republice na 2. Škoda že v Brně úředníci šachoví odmítají dát "razítko" (víc se po nich nechce) na turnaj, který tam pravidelně v rámci série turnajů pořádají. jsem rád, že v HK jsou konečně zase šachoví úředníci, kteří to dělají pro hru a ne proto aby důležitě řekli ne (z důvodů se kterými ti kdož hru hrají nejvíce a nejlépe nesouhlasí a nechápou je).

SKAcz: Dodatek
| Čtvrtek 30.října 2014, 07:54

Jen bych dodal, že Soňa není z královéhradeckého ktraje, my jsme hráli jen pro zábavu. Původně jsem si chtěl dát simul a zkusit kolik uhraju, ale Marek nějak blbě domluvil Doubravu, takže ten přišel až 30min po začátku a jeho spoluhráč vůbec, přitom bydlí 5minut od hrací místnosti. Jinak říkal i Pepa že by přišel, ale jen kdyby měl spoluhráče domluveného dopředu. Ivoš bohužel nemohl. Takže potenciál je. No Soňa v druhé části si vzpoměla jak se to hraje, že musí do 2s hrát když se hraje 2s na tah a hned to bylo o něčem jiném :) Každopádně termín byl dobrý, bohužel jsem zjistil, že lidi nečtou weby, protože i Soňa to zjistila až na místě že je turnaj ;)

Nový komentářNew commentEN


V komentáři nelze přímo používat html tagy. Můžete použít [b]pro tučný text[/b], [i]pro kurzívu[/i], respektive [cite]pro citaci[/cite]



 
zpět