Alamar's chest

Aktuality

Czech open 2014!
| Sobota 5.července 2014, 11:20

Dne 12.7. 2011 se uskuteční již 13. ročník bughouse (holanďany) turnaje v Pardubicích. Je to otevřené mistrovství ČR, přihlašování týmů až na místě. Letos pozor změna hraje se v sobotu. Vrací se zpět k tempu bronstein, tempo 3 minuty na partii a 2s za tah (pokud zahrajete do 2s čas se vám vrací na původní hodnotu). Finále by mělo být stejným tempem (i když je možné, že bude rychlejší).

Letos bude zajímavé jak se promítne změna termínu na sobotu na počtu dvojic. Hlavním favoritem na celkové vítězství jsou zase Litevci, i když letos přivezou druhou nejsilnější dvojici Maras + Xeres.

Hlavním adeptem na zisk titulu mistra ČR na druhou stranu dvojice Menčík (Wir) + Tajovský (Matejus). Při střetnutí na FICS před pár dny nás celkem snadno porazili. Vzhledem k naši nerozehranosti bude 2. místo naše maximum.

Diskuze
SKAcz: Odpověď
| Úterý 8.července 2014, 09:47

Odpověď víme: bez skypu. A srovnávat X 0 bez skypu s 2s na tah (a + se skypem či bez rozdíl) se nedá zase tak moc, je to tahaná á tempo proti kvalitním tahům.

SKAcz: Otázka na Alamara
| Sobota 5.července 2014, 12:30

Na tom fics hrál Matejus+Wir se skypem (takže víc jako za deskou) vy s ivošem též ? Jen tento fakt má vliv velký, nemluvě o premovech a těch 2s (kde je čas na komunikaci větší).

SKAcz: Co bude určitě napínavé sledovat
| Sobota 5.července 2014, 11:50

Podle mne napínavé bude sledovat:

1. každou partii proti favoritům, jelikož se hraje o každý bod

2. určitě Litevci vs úřadující mistři ČR (kurz sice tipuju cca 3 ku 1, ale znáte to 1 ze 4 není nereálné)

3. souboje mezi českými týmy navzájem (Alamar vs Matejus), ale i s nováčky, protože je již rok k dispozici knížka s know-how, takže uvidíme zda se třeba již neobjeví nějaký nový nadějný český tým.

SKAcz: Možná diskuse
| Sobota 5.července 2014, 11:44

Možná diskuse je o změně poměrů pokud by Ivoš víc či extrémně se rozehrál a Xeres nebyl ve formě a/nebo Matejus+Wir hráli nad očekávání. Pak může se přiblížit kurz o 1.místo litevci vs ČR k 50 ku 50 za předpokladu, že české týmy litevcům seberou body ale mezi českými povládne jasně Alamar+Ivos. Co se týče MČR tam to vidím 9:1 jasně pro obhájce titulu pokud se nestane žádná katastrofa :)

SKAcz: Kurzy
| Sobota 5.července 2014, 11:39

Jinak podle mně kdybych střelil od oka sou kurzy na celkového vítěze asi takovéto: Maras+Xeres 75%, Alamar+Ivoš 20%, Matejus+Wir 4%, někdo jiný 1%.

MČR: Alamar+Ivoš 90%, Matejus+Wir 9% někdo jiný 1%.

SKAcz: České týmy
| Sobota 5.července 2014, 11:35

Jinak jsem zvedav na počet českých týmů letos je to v sobotu tak může přijet kdokoliv.

SKAcz: Matení nepřítele aneb skuteční Favoriti
| Sobota 5.července 2014, 11:32

FICS premove bug s nerozehraným Ivošem nekze měřit s 2s bronstein rozehraným ivošem. Před pár dny hrál Alamar simul vs Matejus+Wir a suveréně je Alamar drtil. Takže z tohoto hlediska je jasný favorit Alamar+Ivos co se týče MČR :) Celkově pak to bude podle mně zajímavý souboj s litevským týmem a vůbec bych nepodceňoval Xerese, je možné že Maras+Xeres přejede konkurenci stejně bezkonkurenčně jako loni Maras+Buchas.

Nový komentářNew commentEN


V komentáři nelze přímo používat html tagy. Můžete použít [b]pro tučný text[/b], [i]pro kurzívu[/i], respektive [cite]pro citaci[/cite]



 
zpět