Alamar's chest

Aktuality

Czech open 2013!
| Sobota 6.července 2013, 21:25

Dne 15.7. 2011 se uskuteční již 12. ročník bughouse (holanďany) turnaje v Pardubicích. Je to otevřené mistrovství ČR, přihlašování týmů až na místě. Je to stejné jako posledních pár let. Letos se hraje zase tzv. Fischer (tj. za každý tah vám naskočí čas podle toho kolik se přidává sekund). Základní část se hraje se tempem 2x3 min + 2s/tah. Finále by mělo být stejným tempem (i když je možné, že bude rychlejší). Takže za každý tah naskočí 2 vteřiny.

Letos bude mít turnaj podle prvotních informací rozhodně silnější obsazení. Hlavní favorit na celkové vítězství je tentokrát více než jasný. Litevci obnovili svoji nejsilnější dvojici, která turnaj v roce 2005 vyhrála. Budou tedy hrát Buchas s Marasem. Situaci se jim bude snažit zkomplikovat druhý favorit turnaje česko-polská dvojice Skacz - Rezacz.

Tímto trochu ztratilo napětí o titul mistra ČR, na druhou stranu dvojice Menčík (Wir) + Tajovský (Matejus) bude mít spoustu motivace (jak se říká: "Nové koště dobře mete" - aby to nevzali až moc doslova a neprometli se k českému titulu). Do boje o pořadí budu chtít promluvit já s Ivošem Šlesingerem, ale letos to bude hodně těžké. Obhajoba titulu mistra ČR bude více než složitá (šance tak 30%). Ostatní týmy, pokud se neobjeví nějaké překvapení, budou plnit roli důležitých a nepříjemných soupeřů. Bude otázkou, jak se kdo s tím vypořádá. Boj o první až třetí místo v ČR může být letos hodně otevřený. Letos by mohlo být více týmů, neboť se nehraje ve stejný den online mistrovství v šachu. Počet týmů by mohl být okolo 20.

Diskuze
SKAcz: spoluhráč
| Neděle 14.července 2013, 23:34

Na zítra nemám spoluhráče, rezacz nedorazí vzhledem k problémům.

SKAcz: re
| Neděle 14.července 2013, 23:34

Příští rok by měl být opět bronstein, v berlíně se osvědčil.

sandokanom: turnaj
| Pátek 12.července 2013, 06:14

obavam se ze nam to sebere rapid a plno hracu nedorazi.za rok se daji cekat velke zmeny pri fungovani czech openu 2014. bude jiz po 25.

SKAcz: Druhá dekáda Mistrovství ČR
| Neděle 7.července 2013, 13:14

Tak zdá se že druhá dekáda otevřeného Mistrovství ČR v bughouse šachu bude ve stylu legendy se vrací. Vypadá to na pěkně obsazený turnaj a napínavý!

Nový komentářNew commentEN


V komentáři nelze přímo používat html tagy. Můžete použít [b]pro tučný text[/b], [i]pro kurzívu[/i], respektive [cite]pro citaci[/cite]



 
zpět