Alamar's chest

Aktuality

Czech open 2011 finále!
| Úterý 19.července 2011, 22:54

Pro finále bylo jasné, že existují 2 hlavní favorité o celkové prvenství. Obhájci loňského prvenství litevská dvojice Limontas - Mickevicius a Jezbera - Šlesinger. Boj o vítězství v turnaji se zjednodušil díky absenci týmu Tajovský, Škaloud a absenci Jirky (JJ). Na druhou stranu na druhé a třetí místo v ČR byli zhruba 4 kandidáti.

V prvním kole jsme hráli proti dvojici Krása - Plát. Vyhráli jsme 3:0. První a třetí partie byly jednoznačné. Ve druhé partii jsem se díky své slabé hře zamotal do neskutečných problémů a vyhráli jsme dost šťastně. Oba jsme si odechli neboť ztráta bodu byla blízko. Litevci taky vyhráli 3:0 dle očekávání.

Ve druhém kole jsme narazili na dvojici Kratochvil K., Kratochvil M. V první partii jsme postavili vyhranou pozici, díky mému špatnému propočtu na obou deskách jsme vybrali špatnou variantu a prohráli partii v časové tísni (měli jsme výrazný materiální deficit). Druhá partie jasné vítězství. Třetí partie zase vyhraná pozice, udělal jsem další hrubou chybu v odhadu, že získám dámu. Místo toho jsme dostali triviální mat. Porážka 1:2 s dvojicí, kterou jsme měli porazit 3:0 byla jako "rána kladivem do hlavy". Cíl celkové 1. místo získal vážné trhliny. Pravdou je, že se tato dvojice oproti loňsku hodně zlepšila. Litevci proti simulujícímu Škaloudovi nezaváhali a vyhráli 3:0.

Ve třetím kole jsme narazili dvojici Neuman - Zwardon. Má hra byla stále v útlumu, naštěstí Ivoš hrál dobře a tak jsme zaznamenali povinné kostrbaté vítězství 3:0. Litevci proti ruským silným šachistům Krapivin(IM) a Belyakov(FM) zaváhali a vyhráli jen 2:1. Ztráta se tak zmenšila na 1 bod. Hlavně nám tento výsledek pomohl psychicky, neboť stačilo v 5. kole ve vzájemném střetnutí vyhrát 2:1. Hrát na 3:0 nebo 2:1 je obrovský rozdíl. Navíc u vyrovnaných týmů i psychická pohoda hraje slušnou roli.

Ve 4. kole jsme narazili dvojici Krapivin - Belyakov. Tedy dvojici, která v minulém kole získala pro nás důležitý bod. Začala se mi vracet forma - "asi si řekla, že hub už našla dost" (Byla zhruba na 80% mého obvyklého výkonu), takže jsme zaznamenali celkem bezproblémové vítězství 3:0. Litevci taktéž vyhráli 3:0. Vše tedy směřovalo k očekávanému souboji, k magnetu turnaje. Ostatní už nabrali solidní ztráty.

V pátém kole nás čekal hlavní soupeř litevská dvojice Limontas (na FICS: Maras), Mickevicius (na FICS: Fixior). První partii se nám podařilo vyhrát bez větších problémů. Ve druhé partii vznikla celkem komplikovaná situace (naštěstí jsem byl už v plné formě). Dodal jsem Ivošovi figury a on dal mat. Ve třetí se nám podařilo u Ivoše převzít iniciativu, pozice nebyla jednoduchá. Díky mým zkušenostem jsem přesně odhadl, že 3 šikmé soupeře zmatí. Informoval jsem Ivoše, že je dostane a výsledkem bylo vítězství 3:0. Bylo to nečekané, ale to krásnější. Pravdou je, že to pro naše soupeře muselo být kruté. Celý turnaj hráli dobře, akorát jim nevyšlo toto důležité kolo.

V šestém kole jsme narazili na pardubickou dvojici Novotný, Šklíba. Věděl jsem po loňské zkušenosti, že Novotný provokuje a nechová se korektně. Jeho letošní provokace překročily únosné meze. Fair play a úcta k soupeři mu absolutně nic neříká. Takovéto chování by se u šachistů nemělo vyskytnout, ale "černé ovce" jsou i mezi šachisty. Dávali jsme si na ně dobrý pozor a porazili jsme je hladce a suvereně 3:0. Ztratit dobře rozehraný turnaj zbytečnými ztrátami by bylo trestuhodné. Litevci taktéž vyhráli 3:0. Náskok 2 body nám zůstal.

V sedmém kole jsme hráli proti ruské dvojici Shpak - Sharankov. Pohlídali jsme si náznak jakékoliv šance z jejich strany a porazili je 3:0, Litevci taktéž nezaváhali a drželi si dál naději.

V 8. kole jsme narazili na simul Dušana Škalouda. Věděl jsem, že si stačí hlídat jeho snahu získat na jedné desce výhodu a pak ho vydusit v případné časové tísni. Záměrně jsme mu stavěli komplikované pozice, aby se v nich nemohl dobře orientovat. Výhrali jsme bez větších potíží 3:0. Protože Litevci ztratili s dvojici Kratochvílů jeden bod (vyhráli 2:1), mohli jsme kolo před koncem slavit titul a celkové vítězství.

V 9. kole jsme hráli proti Náchodské dvojici Čechura, Vrňata, Vyhráli jsme snadno a rychle 3:0 a mohli slavit můj a náš nejlepší bodový výsledek ve finále. Dušan Škaloud zabojoval a získal třetí místo celkově a druhé místo v ČR. Čtvrtý a třetí v ČR skončila dvojice Krása, Plát. Čechura, Vrňata skončili 7. Detailní výsledky lze nálezt na: http://chess-results.com/tnr52979.aspx?datatyp=&lan=5&flag=30

Na závěr bych chtěl zmínit několik věcí. Děkuji svému spoluhráči Ivošovi Šlesingrovi za splnění mého cíle vyhrát opět Czech open (naposledy 2004 s Martinem Tajovským). Tento úspěch odpovídá zlepšení Ivoše (ve finále byl naší hlavní oporou). Pogratulovat chci Litevcům, i když druhé místo má hořkou příchuť. Maras je férový člověk a pro mne vždy vítaný soupeř (nutí mne hrát dobře, neodpustí mi chyby). Také musím pogratulovat Dušanovi, předvedl uctihodný výkon(druhé místo v ČR je veliký úspěch). Dvojice Krása, Plát si taktéž připsala cenný úspěch. Přeji všem, aby jsme se ve zdraví sešli na příštím ročníku a v hojnějším počtu.

Diskuze
SKAcz: Nápad
| Čtvrtek 4.srpna 2011, 13:43

Obecně tedy podtrženo shrnuto jsme zpět kde jsme byli: chce to častější turnaje v oficiálních mezinárodních pravidlech, i třeba přes internet, ideálně tempo jako na Czech Open-u a další druhy seznamování veřejnosti s tím o čem a jaký vlastně bughouse je. Sem patří nejen knížka, kterou doufám nějak už v první verzi brzy doplácám do finální podoby, ale i další materiály možné. V základě jde o to říct : tu je dvoj(pozice) a to a to si myslím o ní já jako špičkový hráč ... (pozor na to a to)

SKAcz: Něco
| Čtvrtek 4.srpna 2011, 13:36

No rozhovor s Linus+Nils bude v mé knížcce.

Co se týče ceny figur tak tu tam popisuju klady a zápory, možná se podívám zda tam mám i dost něco o přeceňování dámy (ale je to přeceňování ? není to spíše přehlédnutí možností přes dvě desky ?). Letos sem si napsal po Czech Openu chyby které se mi zdálo, že někteří soupeři dělali, pak zkontroluju zda to je nějak zahrnuto v knížce už.

Ale samozřejmě jakýkoliv materiál Tě napadne, sepiš - nejlíp názorně komentovaná situace na (dvoj)šachovnici - dám to jako další kapitolku či přidám někam, lepší vše třikrát názorně i s cvičnou pozicí než ani jednou.

Co se týče toho že někdo hraje jinou variantu (a je skutečně srandovní jak každý pokládá tu svou za nejlepší a pak je stejně mistr ČR nebo jiný silný bughousista porazí i v jejich) tak to je škoda ale pokud je to baví, nic s tím nenaděláš. Třeba v Brně tuším právě s tím jak pik nepropadá a kdovíjakým rozdílem ještě vyhráli často nějaké malé turnajíky Kratochvílové (právě v nějakých neoficiálních pravidlech, bez účasti několikanásobného mistra ČR Tajovského - oni tam mají takovéhohle hráče a neumí toho využít) a pak na MČR dostanou fokonce 3:0 od mojí simultánky ... inu komu není rady tomu není pomoci ... je škoda, že netrénují oficiální pravidla.

V tomto smyslu je nadějný třeba Vojta Plát, který se setkal s Nilsem a pochopil o čem ta hra je a získal bronz hned při svém prvním startu na MČR. Myslím, že jim všem hezky ukázal, jakým směrem se vydat ...

Otázka co se dá udělat aby si i ostatní uvědomili, že bughouse je především realtime týmová hra dynamická a že na pravidlech zase tak nezáleží a proto je třeba hrát ty mezinárodní především, jinak si pořád budou myslet, že dáma má vždy cenu 9 pěšců (což nejspíše neplatí ani v jiných variantách holanďanů - jenže jak se to mají dozvědět, když tam nemají k dispozici pro srovnání zkušené soupeře) :)

Alamar: Re: Holanďany - bughouse
| Pátek 29.července 2011, 18:27

Lojza: Normální velmistři mají problém pochopit, že dáma nemá takovou cenu. Chtělo by to rozhovor s Aronjanem, Grandelius by taky stačil.

Lojza: Re: Holanďany - bughouse
| Pátek 29.července 2011, 18:14

Alamar: no, ja ze zacatku urcite mel problem s klasickyma sachama, kdyz jsem predtim hral bughouse... ale kdyz jsem ponekud vyzral, tak uz to problem tolik nebyl jak je to u velmistru nebo kvalitnejsich hracu samozrejme nevim :)

Alamar: Holanďany - bughouse
| Pátek 29.července 2011, 17:51

Největší problém této disciplíny je, že existuje mraky verzí a díky tomu máme velkou roztříštěnost. Dneska jsem viděl hrát holanďany ve verzi pěšec na poslední propadá a nesmí se stavět do šachu. S dotyčnými jsem hrál, stačilo se zadaptovat a po dvou partiích už mi nedělalo problém nacházet hladké výhry.
Druhý velký problém je, že trenéři neradi vidí hrát své svěřence tuhle bláznivinu. Jejich názor je, že to kazí styl. Chtělo by to nějaký rozhovor s velmistrem co umí bughouse, aby v něm vyvrátil mraky těchto klišé a zveřejnit tento rozhovor na šachových serverech. Vhodně zacílené otázky by pomohli více než cokoliv jiného.

Alamar: Bilance
| Čtvrtek 28.července 2011, 20:52

Udělal bych takové malé shrnutí. Co znamená pořadí v ČR z hlediska kvality turnaje. Skacz si připsal nesporný úspěch, tím druhé místo v ČR určitě je a bude. Na druhou stranu je to pro ostatní facka - jak může jednotlivec skončit druhý v ČR? Jednoznačný závěr je, že konkurence zaspala a je čím dál slabší. V podstatě tedy platí jednoznačný závěr, že mimo okruh hradecké školy nelze hledat favority turnaje.

SKAcz: Bughouse šach obecně
| Úterý 26.července 2011, 18:55

Hlavně se mi líbí formulace jak spoustu hráčů podle Wira nehraje bughouse protože tomu nerozumí. Jediné co se s tím dá dělat je větší propagace, organizační činnost, pořádání turnajů a lig ve větších městech. Ale to by se někdo musel najít. Pořádat nějakou českou ligu přes internet je ještě zdaleka to nejjednodušší i vzhledem k nenutnosti cestovat. Ale i to vyžaduje jistou aktivitu pravidelnou. Já za sebe můžu říct, že pracuju na knížce o bughouse šachu. Letos se bughouse dostal do ČT1! Takže já bych byl optimista. Ti kdo tomu nerozumí se to mohou naučit - ono je to rychlé (3s na tah je safra rychlé v porovnání s klasickým šachem) a realtime a mnoho mnoho tahů a možných a skutečně týmová hra ten bughouse šach - to je mnoho vlastností se kterými se šachisté i veřejnost setkává poprvé, jde to holt ta "osvěta" pomalu asi z těchto důvodů, hrát poker je snažší a i proto ho hraje více lidí. Jinak Ti Wire doporučuju hrát klasické šachy, Ty už umí po pár stovkách let dost lidí, ale zase trpí tím , že ti tam může radit počítač a musíš se učit masivní teorii zahájení. Oproti tomu je bughouse šach zelená louka kombinovaná s neprobádanou džunglí a tudíž mnohem zábavnější :)

SKAcz: re tempo
| Úterý 26.července 2011, 18:30

Tempo 3 0 bylo v minulosti, byli s ním problémy a stejně znamenalo prooad ze 42 dvojic na méně. Není jediný důkaz pro Tvou hypotézu Wire, naopak mám protidůkaz : v Berline se spousta hracu co meli cas, defakto vsici co zustali do nedele zucastnili bronsteinu ... Jediné co letos nebylo oproti loňsku, že jsem nedodal jako loni leták co by visel na CZech Openu v hale jako mloni už od prvního dne festivalu s nějakýma zajímavýma úlohama, ale těžko vyvozovat z jednoho případu něco. Krome toho tempo X 0 je arcada, zatimco bronstein jsou sachy. Muzeme se bavit o tom zda bronstein 1s ci 3s ale to je vicemene jasny, se 3s nejsou zadny problemy se schovavanim figurek velke, je cas na to si je nechat ukazat i a hlavne za 3s dokaze zahrat kazdy. Takze neni moc co resit.

Wir: .
| Úterý 26.července 2011, 18:08

Tak na tohle forum prispivaji vseho vsudy 3 lidi, obcas neco napise Ivos/Marek, takze 5. Nemuzes chtit po kazdem, aby tu neco psal :) Proste tvrdim, ze byt tempo 3 0, bude tymu minimalne o 50% vic.

Alamar: Re: reakce hráčů
| Úterý 26.července 2011, 18:01

Wir: To je obecná formulace. Kolik to je lidí v tvém okolí? Kolik z nich někdy hrálo nějaký oficiální turnaj? Proč ty lidi sem k aktualitě či do fora nenapíšou svůj komentář. Stačí když se podepíšou svým jménem. Nikdo je tady nesežere nebo se toho bojí? :)

Wir: .
| Úterý 26.července 2011, 17:52

To je vse pravda, jen to tempo jeste pridava na podivnosti. Jako by nestacilo uz to jak je bughouse divny sam o sobe, pro vetsinu sachistu. Ze lidi odrazuje i to tempo vim z reakci hracu ze sveho okoli.

Alamar: Re: Tempo
| Úterý 26.července 2011, 17:41

Wir: Tohle nemůžeš Wire prokázat, loni bylo 21 týmů. Letos jen 14, ale některým to letos nevyšlo. Czech open jak se zdá má stabilní jádro hráčů, pod dané jádro nejde.

Vím co odrazuje hráče, je to naprosto jasné.

1) Ve stejný den se hraje rapid, to bere turnaji část potencionálních hráčů.
2) Turnaj je v pondělí, takže spousta lidí potřebuje dovolenou. Turnaj o víkendu by byl obsazenější, ale není volný víkend.
3) ?Zajímavé je, že silní extraligoví šachisté, jako je třeba Neuman, se usadili se svými týmy až v druhé polovině kvalifikačního pole. Vypovídá to o tom, že bughouse je skutečně specifická disciplína, kterou nejlépe hrají specialisté,? upozornil šachový expert festivalu Petr Pisk.

Tohle je mnohem větší problém. Spousta hráčů ví, že nemá šanci čelit = uspět proti specialistům. Podívej se na pořadí ze všech ročníků a kolik uvidíš mezi medailisty hráčů bez toho, aniž by hráli na FICS či to trénovali sem tam za deskou? Atraktivitu turnaje by zvýšila jediná věc, vyšší ceny. Pro navýšení cen, ale nejsou argumenty.

Wir: .
| Úterý 26.července 2011, 16:53

Hral bych normalni 3 0 nebo 2 0 ligu. A czech open by mel prejit na tempo 3 0. Bronstein tempo odrazuje plno hracu, kteri tomu nerozumi.

SKAcz: Bronstein liga
| Úterý 26.července 2011, 11:49

Mimochodem, pokud by někdo (či skupinka) se našel, bylo by zajímavé zorganizovat nějakou pravidelnou ligu (především pro české hráče) v Czech Open tempu 3s bronstein. V reálu asi těžko, ale přes internet se to dá. Nevím jak je na tom bics, tuším nedořešené, ale v DoubleChessBoard-u se to dá odehrát bez problémů. Jen jde o to mít někoho kdo to bude organizovat spíš, technicky to problém není ...

SKAcz,Sandokanom: Bughouse chess in Czech TV sport
| Pondělí 25.července 2011, 15:02

O otevřeném mistrovství České Republiky v bughouse šachu vysílala česká televize na ČT1 19.7 ve zprávách (Branky Body Vteřiny).

Bughouse chess Czech Open 2011 appeared in Czech TV channel 1 in sport broadcast.

Zde je záznam. Here is record (about 10MB).

http://krasabughouse.unas.cz/Video/CT1.TV.CzechOpen.MCR.Bughouse.2011.avi

SKAcz: re
| Pátek 22.července 2011, 21:45

Well drawing Navara, Maras You starting be too dangerous :)

Maras: Re: Skacz
| Pátek 22.července 2011, 20:45

Yeah, I hope so too. More strong teams means more interesting tourney.

And thanks, I cannot say that it was a bad festival for me - 1st place in solving, 2nd place in Bug, draw with D.Navara in FR (although I didn't get a prize for that, but still quite pleasant achievement :)

SKAcz: Re Maras
| Pátek 22.července 2011, 14:20

I hope next year also Matejus again! Btw. I saw You won quizes solving tourney - congrats! Looks every year You win medals in some from Solving, Bughouse, Fischer random chess ... Very nice :)

Maras: Congrats
| Pátek 22.července 2011, 14:15

Congrats Ivos+Alamar! This year you were stronger. Hopefully see you next year in Czech Open.

Ivos: Dojmy
| Středa 20.července 2011, 23:14

Jinak mé dojmy jsou určitě pozitivní, ale je fakt, že jsem nepociťoval takovou eufórii jako loni....I když se dosáhlo ještě na vyšší mety....Vyhrát celý turnaj.... Asi to bylo tím, že minule jsme dokázali konečně předběhnout naše největší konkurenty veleúspěšný tým Martin Tajovský - Dušan Škaloud a to po dlouhé snaze v předchozích letech, kdy vládli ČR. Navíc, loni to bylo poprvé, co jsem získal titul mistra ČR, a to se vždy počítá a hlavně nezapomíná. Ano, obhajoba bývá vždy o něco těžší, leč letos nám to spoustu hráčů usnadnilo, že nepřišli. Hlavně mě mrzí absence dvojice D. Škaloud + M. Tajovský. Měl bych mít radost, ale nemám... Prostě mi tam chyběl ten adrenalin našich střetnutí. Jinak musím pogratulovat Dušanovi za vskutku heroický výkon, který dokázal v simul. Druhé místo v ČR a celkové třetí... Tohle asi nikdo nečekal. Nutno uznat, že měl opravdu formu a někdy i štěstí:) Ale to přeje připraveným. Jediní, kteří si ho dokázali ohlídat, jsme byli my a litevci. Vše ostatní slušně pokosil. Taky gratuluji Markovi s Plátem (toho neznám jménem, proto uvádím příjmení...). Markuš ukázal, že v bugu se opravdu ještě zlepšil. Dokázal to už letos na víc místech...Ostrava, Berlín, Slovensko.... No každopádně se dost blíží k nejužší české špičce a může mě alternovat, protože s Jirkou jsou také sehraní... ZHODNOCENÍ: Letos jsme podle mě ze sebe nevydali všechno, nejeli jsme na krev, sám jsem cítil, že mám rezervy, že šlo hrát lépe... Na druhou stranu, v krizových momentech jsme se dokázali stoprocentně zkoncentrovat a zabojovat. Sám jsem dokázal zbytečně nezmatkovat a zachovat si chladnou hlavu, což se mi v přechozích letech ne vždy dařilo...Těším se však na příští rok, kdy doufám, že bude daleko více týmů a větší konkurence a tím pádem bude zase nutno ze sebe vydat total všechno a prodat vše, co člověk umí. See you next year.

Ivos: Poděkování
| Středa 20.července 2011, 22:35

V první řadě bych chtěl poděkovat Jirkovi za skvělou spolupráci. Říkal jsem to už minule, ale je to zejména jeho zásluha. Ano, jako tým máme nahráno opravdu dost, v podstatě máme synchronizované zahájení, společný styl na obou deskách, ale podstatné je, že v krizových situacích to vždy rozsekne Jirka a v drtivé většině případů správně. Takže ještě jednou díky, ale jak říkám, z větší části je to tvoje zásluha.

Sandokanom: Gratulace
| Středa 20.července 2011, 21:47

Taktéž gratuluji jak Ivošovi s Jezbykem,tak Dušanovi a tak také děkuji Vojtovi Plátovi.Bronzová medaile je již na svém místě a mám velice úspěšný rok.Včera mi to ředitel turnaje Mazuch potvrdil.Můj životní turnaj a životní výkon.Co na to mám říct?

SKAcz: Gratulace všem !
| Středa 20.července 2011, 14:48

Jo letos se to vydařilo. Perličkou je, že všichni medailisté MČR hráli či hrají za Slávii Hradec Králové a narodili se v Hradci či okolí :)

Povedlo se mi co jsem skoro nečekal (říkal sem si před turnajem, snad možná kdyby se mi extrémně dařilo tak můžu hrát o třetí místo v ČR, druhé sem věděl že je tak trochu v říši snů, raději na to nemyslet a soustředit se jen na hru, však hlavně sem si přišel zahrát a pokud se mi podaří skončit třeba třetí v ČR náhodou, bude to super). Navíc sem si nebyl jistý zda sem se optimálně vyspal. Poté co se mi podařilo (místy se štestím) zaskórovat v prvních 3 kolech a nakonec i ve čtvrtém tak sem si už říkal : hlavně teď nedělat žádné zbytečné chyby, ať se soupeři předvedou, tohle už teda bez boje nepustím. Teď se bude hrát o každý tah. A uvidíme. Někteří soupeři ve finále značně přitvrdili, ale to já také, teď už sem byl v plně turnajovém módu. Všechny zkušenosti k dispozici, včetně té že sem v jedné partii dokázal v simultánce tenkrát v Berlíně přetahat na čas i pozici i Nilse s Linusem (sice to už nebylo v mých silách uplatnit a vyhrát, to bych se musel naklonovat, ale tady proti mně nestojí ve většině případů jedni z nejlepších hráčů na světě a navíc mám 3s na tah, což znamená reálně že pokud zahraju do 1-1.5s tak mně nemůžou shodit na čas - ikdyž nejlépe se tomu vyhnout a zaskórovat nějak dřív či vynutit lepší pozici někde a tím získat čas na promyšlení a přehled o dvojpozici). Navíc bylo zřejmé, že teď svádím boj o celkové třetí místo a dokonce sem se dostal do vedení v tomto směru ! Takže hlavně hrát svou hru, a uvidí se. Soustředění se na tahy se mi vyplatilo, dokázal sem to dávat soupeřům 2:1 a některým dokonce 3:0 (což bylo zvláště cenné, protože kdybych zaváhal tak se rezervní body hodí a vzhledem k tomu že sem porazil hlavní konkurenty tak při rovnosti bodů sem měl pořád šanci na lepší umístění). A najednou bylo přede mnou několik posledních kol. Zápas proti Jezbera+Šlesinger byl něco jako bonus. V jedné sem měl šanci ale nevyužil (nutno říct že Alamar mi to svý dvojsečným tahem značně ztížil a já se nerozhodl správně - měl sem o hodně lepší čas nejmíň na jedněch hodinách a možnost asi třemi způsoby pokračovat, místo přehození útoku na Alamarovu šachovnici sem se pokusil z druhé vlny znovu zmatit Ivoše ale to se ukázalo jako chybné a poté už převod útoku na alamara nefungoval. Měl sem se pokusit pokrýt u Ivoše (nebylo to triviální ale nejpíš by to nějak šlo) a pak pokračovat s materiálem navíc na Alamarově desce a přečíslit ho a zmatit). Před předposledním kolem mně Alamar upozornil že když proti nim či v posledním kole uhraji jediného boda jsem celkově třetí, jelikož mezitím má konkurence zaváhala. Do posledního kola sem šel tedy s tím, že první partie bude hned ta nejtěžší pro soupeře a vydám už ze sebe maximum. Jak jsem zjistil mezitím mně tak trochu předběhla má pověst a nadělala v řadách soupeře trošku nervozity. Zadařilo se mi hned v první a bylo dílo dokonáno. Ale jsem tu abych si zahrál přece ne ? Po soupeřových hláškách "takhle na něj nemůžeme, budeme se teď oba jen rychle bránit" jsem brzy získal aktivitu i útok a druhá byla doma. Třetí sem též nějak vyhrál. Ani už nevím jak, jen vím, že v jedné sem vyžral soupeři okolí krále dámou a pak už to bylo snadné. No abyl sem druhý v ČR i bez Martina ! Super. A příští rok potřebuju Martina na boj o první místo mi proéběhlo hlavou. Nějak mi pořád nedocházelo jaký se mi povedl husarský kousek ;) Jedno mi bylo jasné : simultánku nechci nejmíň rok dva ani vidět! A i potom asi leda tak při tréningu. Ikdyž sem si to neskutečně užil, chvílemi soupeři tak váhali že to bylo jako by proti nim hráli 2x SKAcz :) A to člověk zažije jen jednou poprvé :)

Jak už sem říkal simultánku nechci dlouho zase už ani vidět ! Příští rok doufám zase s Martinem - bude to 10.ročník a tou dobou by měla (doufám) už vyjít má knížka o bughouse šachu.

Jinak Vojta Plát se zhostil své role dokonale, zkušený Marek Krása se též snažil a tak jim právem patří bronz v ČR - to zase tolik lidí nemá :)

Nový komentářNew commentEN


V komentáři nelze přímo používat html tagy. Můžete použít [b]pro tučný text[/b], [i]pro kurzívu[/i], respektive [cite]pro citaci[/cite]



 
zpět