Alamar's chest

Aktuality

Czech open 2011 kvalifikace!
| Úterý 19.července 2011, 21:20

Včera 18.7. 2011 se uskutečnil již 10. ročník bughouse (holanďany) turnaje v Pardubicích. Nakonec se sešlo 14 týmů, v jednu chvíli to vypadalo na 11 týmů (scházeli se na poslední chvíli). Turnaj měl oproti loňsku nižší úroveň, na startu byly 2 top týmy, které měly hrát o nejvyšší příčky. Jedním z nich byly Litevci a druhým jsme byli my (Jezbera + Šlesinger). Na druhou stranu byl boj o ostatní místa otevřený.

Kvalifikace měla určit 10 šťastných (lepších) týmů co postoupili do A finále, B finále vzhledem k počtu týmů nemělo smysl. Na startu turnaje byla jedna rarita a to tým: Škaloud Dušan - hrál simul, tedy měl stíhat hru na obou šachovnicích zároveň. Hrálo se na 9 kol po 2 partiích tempem bronstein 3 minuty rezerva a 3s na tah (pokud zahrajete do 3 vteřin, čas neztrácíte).

V prvním kole jsme narazili na tým z Ruska. Vyhráli jsme 2:0, i když v první partii jsme museli zapnout na vyšší obrátky. Ve druhém kole jsme narazili na litevské spolufavority a hráli s nimi 1:1. V první jasná výhra, ve druhé zase jasná porážka. Ve třetím kole jsme zaváhali a hráli 1:1 s pardubickou dvojicí Šklíba, Novotný (prohrát černými do 15 tahů v mé oblíbené variantě se mi už dlouho nestalo. Udělal jsem sérii 3 hrubých chyb.). Zbytek turnaje jsme zvládli bez dalšího zaváhání a vyhráli tak kvalifikaci (vzhledem k tomu, že nemá žadný vliv na finální pořadí, tak jde jen o takový bonbónek navíc). Do A finále s postoupilo těchto 10 týmů:

1. Šlesinger - Jezbera CZE 8,0

2. Limontas - Mickevicius LTU 7,5

3. Belyakov - Krapivin RUS 5,5

4. Škaloud - ----------- CZE 5,5

5. Novotný - Šklíba CZE 5,0

6. Kratochvíl K. - Kratochvíl M. CZE 5,0

7. Shpak - Sharankov RUS 5,0

8. Krása - Plát CZE 4,5

9. Čehura - Vrňata CZE 4,5

10.Neuman - Zwardon CZE 4,0


Na postup do finále letos bylo potřeba 4 bodu, což vypovídá o snížené úrovni turnaje. Do finále se překvapivě nedostala dvojice Menčík - Doubrava. Což bylo překvapení a velký neúspěch pro Menčíka. Do finále se kvalifikovali 3 hradecké týmy (byť jeden tým byl tvořen hradeckým a hostujícím hráčem za Hradec). Královéhradecký kraj zastupoval ještě náchodský Petr Čechura s Jiřím Vrňatou.

Diskuze
SKAcz: Ambice
| Pátek 22.července 2011, 13:32

Nemluvě o tom, že pokud si vzpomínám tak si měl ambice typu "možná budeme 2. v ČR, ale Ty budeš 5-6, v Berlíně jsi měl štěstí". Tak kde se stala chyba ? Já měl zase štěstí. Ale tolik smůly si Wire přece mít nemohl, ne ?

SKAcz: ReWir
| Pátek 22.července 2011, 13:28

No co se týče těch dvou partií proti Tobě s Vilíkem, tak pokud si vzpomínám první byla tuším celkem dlouhá, ale nějak sem nakonec vyhrál u Vilíka - Wir na mně žádný velký tlak nevyvinul myslím a vilík se dostal pod tlak někde ve střední hře a ikdyž dlouho odolával, vzhledem k tomu, že Wir mi problémy neudělal, tak se (ikdyž už začínala časovka) rozhodlo u Vilíka jemuž se výměna dam vůbec nehodila. Co se týče druhé partie, tam si Vilík nečekaně nechal zaútočit na f2 (což na Slavii při tréningu většinou nedělá - je známý spíš tím, že hraje ze zajištěné obrany a tudíž cokoli mu přijde do ruky ihned nasadí aby ho soupeř nepřečíslil) a k tomu sem nějak snadn Wirovi sebral dámu a bylo vymalováno.

Co se týče partií proti ostatním týmům, bylo tam dost nezkušených týmů (dost na to aby jste mohli v pohodě postoupit pokud budete hrát bughouse tak jak potenciálně dokážete oba i jako tým) a divím se že jste toho nedokázali využít. Navíc spousta týmů se v kvalifikaci rozehrávala a zvláště ty kde byl nejmíň jeden hráč nezkušený by pro zkušené hráče jako ses Ty Wire či Vilík měli být snadnou kořistí.

Otázka je zda jste si stanovili správný týmový styl? Kdo u vás v týmu Wire řídil kritické situace, jaké jste si domluvili zahájení kdo že bude hrát ? Spíš výměny či nevýměny na začátku ? Apod ...

Wir: .
| Čtvrtek 21.července 2011, 20:23

Vetsina partii co jsme prohrali bylo tak ze jsem musel stat protoze vilik mel problemy. Nevedel jsem co s tim delat. I kdyz jsem soupere obral vilik stal spatne a navic mel spatny cas - vubec ani zahajeni netahal do 3s. S tim ze jsme meli ve spouste partii lepsi cas rozhodne nesohlasim. Dokladem budiz i posledni dvojkolo proti tymu skaloud-skaloud. Myslim, ze jako Wir-simul bych se do finale dostal.

SKAcz: Rozehra
| Středa 20.července 2011, 14:01

No já se rozehrával, občas sem dal soupeřům nechtěně šanci a někteří nezaváhali a využili ji. Hned v první to byli Horáček + Petružálek. dluho sem držel 1:1 ale pak jsem začal skórovat víc a na postup do finále to tak s přehledem stačilo a první cíl tak byl hotov. PS. Wir s Vilíkem v posledním kole pak byl prestižní zápas, protože Wir prohlašoval, že bude určitě přede mnou, že v Berlíně sem měl štestí ...

SKAcz: Wir+Vilík
| Středa 20.července 2011, 13:56

No k tomu by měl asi něco dodat Wir. Vilík říkal, že prý měli ve spoustě partií výrazně lepší čas ale nějak to nevyužili a klidně i obě partie prohráli. Přitom jim stačilo tak málo : 1 bod , možná i půlku pokud by ji odebrali někomu. Koukal sem a bucholtz měl poslední 4bodový přes 30 a oni cca 28.

Nový komentářNew commentEN


V komentáři nelze přímo používat html tagy. Můžete použít [b]pro tučný text[/b], [i]pro kurzívu[/i], respektive [cite]pro citaci[/cite]



 
zpět