Alamar's chest

Aktuality

Berlín 2011 nedělní turnaj jednotlivců!
| Sobota 2.července 2011, 16:02

V neděli 26.6. 2011 se uskutečnil turnaj jednotlivců. Hrál se bronstein 2 minuty na partii a 2s na tah. V turnaji startovalo celkem 18 hráčů. Na začátku 17 hráčů, pak jeden odešel a nakonec Lojzu nahradil Cranith.

Hráči byli rozděleni do 4 skupin po 4. Rozdělení na začátku do skupin bylo uděláno podle výsledků sobotního turnaje. V dané skupině se hrály 3 partie. Vítěz skupiny postupoval a poslední sestupoval (pokud měli kam). V případě shody byl nasazen karetní systém Skacz. Tento systém mnozi nechápali, ale přesto turnaj spolehlivě fungoval až na menší zádrhele.

V turnaji startovali všichni Češi: Skacz, Alamar, Wir, Sandokanom, Lojza. V prvním kole ve skupině A startovali: Firefly, LinusO, NilsSKBB, Horkko. Ve skupině B: Fermy, Alamar, Skacz, FatasticCat. Ve skupině C: Drinkeh, Wir, Sandokanom, RenevanLent. Skupinu D si nepamatuji.

V prvním kole Skacz postoupil do skupiny A, z které sestoupil Horkko. Ve druhém kole jsem jen tak tak přežil losování a udržel se ve skupině B. Do skupiny A se vrátil Horkko a sestoupil Skacz. Ve třetím kole se mi podařilo postoupit do skupiny A. V této skupině jsem vydržel až do 10. kola (v 9. kole jsem přežil jediný kritický moment, losování o sestup mezi 3 hráči. Dolů šel NilsSKBB). Do skupiny A postoupil Drinkeh. V posledni kole Drinkeh prohral vše a sestoupil a k překvapení všech ze skupiny B nepostoupil NilsSKBB, ale RenevanLent.

Hrálo se tedy finále všech skupin. Ve skupině A hráli: Firefly, LinusO, Alamar, RenevanLent. Finále se hrálo na 6 partií (2 každý s každým) V prvním kole se hrálo Alamar, RenevanLent x Firefly, LinusO 0:2. Snažil jsem se, ale RenevanLent tam několikrát zaváhal a tak to dopadlo špatně. Ve druhém kole se hrálo Alamar, LinusO x Firefly, RenevanLent 1:1. Bohužel jsem minul proti Fireflymu mat a připravil se tak o šanci na dělení prvního místa. Ve třetím kole se hrálo Alamar, Firefly x LinusO, RenevanLent 1:1. Zase jsem minul mat proti LinusO a připravil se tak o dělení druhého místa. Celkové výsledky: 1. - 2. Firefly, LinusO 4 body, 3. - 4. Alamar, RenevanLent 2 body.

Na závěr bych napsal několik poznámek. Bohužel má forma měla výpadek ve finále, takže jsem si zkazil celý výsledek. Systém turnaje s kartami byl chaotický a krom toho barvy a jejich střídání vůbec nefungovalo. Hrát 5x černými a 1 bílými ve finále je divný. Chtělo to trochu jasnější organizaci. Na druhou stranu byl turnaj i přes své chyby příjemným.

Diskuze
SKAcz: Looking for Berlin 2012
| Pondělí 11.června 2012, 08:09

Discussion about Berlin 2012 see - http://alamarschest.wz.cz/news&id=266

SKAcz: Něco k turnaji
| Čtvrtek 7.července 2011, 09:38

Ve skupině D byl Tjeulesbetes, Zola, potom ten jeden též francouzsky i mluvící tuším a Lojza. V průběhu turnaje asi až se přidali jako náhradník Cranith (musel pak odjet) a Ishamael. A ve finále B byli Nils,Fermy,Drinkeh,Ishamael. Já jsem poněkud se nesoustředil místy (přecijenom jsem řešil občas turnajový systém i) a tak sem si prolítl všechny 4 stoly jako hráč a ověřil že systém funguje :) Nakonec jsem sledoval finále A a malinko i B (a byl jsem tak tím zaujatý, že jsem zapoměl že mám ještě 6 minut volného místa na video a kromě fotek pár nic nenasnímal). Mám nějaké fotky pak to bude vše publikováno. Asi v rámci BughouseWars. Jinak systém použitý jsem zapsal a je k dispozici na http://bughousechess.wz.cz/Doc viz Aces System - tourney system of individuals - Berlin 2011.

PS. co se týče barev tak bys měl mít vždy v každém kole přinejhorším 2x černé a jednou bílé. Ve finále tam určitě si měl mít tudíž nejmíň 2x bílé, to asi byla nějaká chyba domluvy a nikdo si toho nevšiml :) Ale barvy jsem fakt neřešil. Nicméně popsal sem pro jistotu v popisu systému i návrh tohoto pro příště.

Nový komentářNew commentEN


V komentáři nelze přímo používat html tagy. Můžete použít [b]pro tučný text[/b], [i]pro kurzívu[/i], respektive [cite]pro citaci[/cite]



 
zpět