Alamar's chest

Aktuality

Czech Open 2010!
| Úterý 29.června 2010, 19:57

Dne 19.7. 2010 se uskuteční již 9. ročník bughouse (holanďany) turnaje v Pardubicích. Je to otevřené mistrovství ČR, přihlašování týmů až na místě zůstalo stejně jako loni. Letos by měl dorazit Limontas (FICS: Maras), jeho spoluhráčem by měl být asi MICKEVICIUS (FICS: Fixior). Turnaj má jediného horkého favorita a to M. Tajovského a D. Škalouda (tedy Matejus + Skacz = FICS přezdívky). Jako trojnásobní mistři ČR by měli snadno obhájit titul mistra ČR a s největší pravděpodobností i celý turnaj vyhrát. Jedinou konkurencí může být litevský tým, ale to je velká neznámá. Zajímavé bude jaký tým postaví Praha a Náchod. Měli by bojovat o druhé a třetí místo v ČR. Počet týmů je letos otevřený a je možné, že se jedná o poslední ročník tohoto turnaje (pokud počet týmů klesne pod 10, je po turnaji), loňských 13 týmů není nic moc (chvíli hrozilo dokonce 11).

Diskuze
SKAcz: tourney with Cranith !
| Neděle 18.července 2010, 23:06

Takže letos budeme mít nejen litevský tým v čele s Maras-em na otevřeném mistrovství ČR v bughouse šachu alias holanďanech, ale protože Sandokanom se obětoval a navrhl a rozdělit předem dohodnutý tým s Wirem a dohodl se že bude hrát s P.Doubravou (další čistě královéhradecký tým - přejeme hodně dobrých tahů a ať mu vycházejí i všechny oběti na šachovnici !) aby se mohla "nasadit do hry" i velká figurka Cranith z holandska. No byla by to věčná škoda mít zde jednoho z nejlepších holanďanů hrajícího holanďany a nezařídit aby nehrál !

SKAcz/Cranith: Gathering before tourney
| Neděle 18.července 2010, 23:01

Here some photo from bughouse chess gathering in Hradec Kralove : Alamar,Ivos,Matejus (made photo),SKAcz,Sandokanom, Wir and special guest Cranith !

http://krasabughouse.unas.cz/Fotky/2010CzechOpenBughouse/CzechOpenBughouseChessGathering20100718HradecKraloveWithCranith.JPG

Cranith: Cranith je na cestě do HK
| Neděle 18.července 2010, 11:35

Cranith je právě teď autem na cestě do Hradce Králové, měl by dorazit cca za hoďku ! Takže kdo si chcete zahrát, gathering pokračuje a s Cranithem !

Lojza: Re: Spoluhráč pro Cranitha
| Pátek 16.července 2010, 23:34

SKAcz: ja se ho neptal a on mne nejspis taky (na fics loglej jsem, ale casto to nejak moc nesleduju)... a ja sice nejsem beginner, ale po vice nez roce bez hrani jsem dost na podobny urovni :-D

SKAcz/Cranith: Cranith přijede v pondělí
| Pátek 16.července 2010, 22:09

Dřív nestíhá psal, tak uvidíme zda do té doby někoho sežene, každopádně to bude po litevcích čele s Marasem a Buchasem, polácích v čele se Zakrzutkem a švédském čtyřnásobném vítězi Berlína další cenný host v historii Czech Open-u. Navíc ten z holanďan co skutečně umí hrát holanďany :)

SKAcz: Spoluhráč pro Cranitha
| Pátek 16.července 2010, 22:01

No psal Cranith "if someone needs a partner, let me know. Please no beginners :) " což je při jeho úrovni značně široký (nebo úzký) pojem ;) No uvidíme v pondělí s to rozřeší nejpozději, jak říkám, vždycky eště může zkusit simul. PS. A co vlastně Ty lojzo, byste byli slušný tým, neptal se Tě nebo Ty jeho ?

Lojza: Re: Fermy je na dovolené v itálii, nestíhá
| Pátek 16.července 2010, 21:12

SKAcz/Fermy: urcite by byla skoda, kdyby se pro nej nejakej slusnej partak nenasel...

SKAcz/Fermy: Fermy je na dovolené v itálii, nestíhá
| Pátek 16.července 2010, 16:40

Takže Cranith se Zakrzutkem ani Fermym hrát nebude, to je jisté. Otázka je s kým bude, ve hře je jistě i nějaký ten český hráč (co Lojza apod?) anebo že by hrál Cranith simul ?

SKAcz/ZaKrzutek: Czech Open : Cannot
| Pátek 16.července 2010, 11:57

Tak sem teď mluvil se Zakrzutkem a říkal, že nemůže přijet ani na gathering ani na pondělní turnaj.

Zakrzutek cannot go to Czech Open (just told with him).

Takže hledání spoluhráče pro Cranitha pokračuje. Též mi zatím Cranith neodpověděl, zda se zastaví v HK.

SKAcz/Cranith: Cranith se chystá na Czech Open
| Čtvrtek 15.července 2010, 10:13

today I got email : ... I want to join the Czech Open Bughouse tourney om Monday in Pardubice. I need a partner for the tourney. See you there, Cranith

Česky : Cranith hledá spoluhráče pro turnaj, tak uvidíme na poslední chvíli jak to dopadne. Ještě zjišťuju kdy plánuje přijet.

SKAcz: Hradec Kralove - Gathering and training 17-18.7
| Pondělí 12.července 2010, 13:15

Zdar tak kdo si dá tréning bughouse šachu v HK (lze domluvit případně možná i jinde třeba Pardubice) ve dnech 17-18.7 ? M.Tajovský už též potvrdil že s tím počítá ...

SKAcz: Re Lojza
| Pátek 9.července 2010, 17:21

Nesmíš se tak podceňovat, styl máš pořád solidní, když přidáš trošku bojovnosti nedivím se že ti to šlo ;)

Lojza: Re: Jde o to si zahrát
| Pátek 9.července 2010, 16:17

SKAcz: meli jsme stesti na los v poslednim kole, myslim... a celkove jsme hrali spis se slabsimi tymy takze vysledek ok, moje hra slabota, i kdyz s Tjuelesbetesem mi to docela jde :)

SKAcz: Jde o to si zahrát
| Pátek 9.července 2010, 12:17

Na to se člověk nemusí bughouse šachu extra věnovat ... Navíc do top8 si se v Berlíně loni dostal, dokonce si s Tjeulesbetes-em předběhl tým Alamar+Wir, takže my víme, že to pořád umíš hrát když chceš :)

Lojza: Re: Mimochodem
| Čtvrtek 8.července 2010, 21:03

SKAcz: pochybuju, ze prijedu... kdyz uz jsem vynechal Berlin (nejezdim tak kvuli turnaji, v podstate), tak tuplem to nema smysl do HK, kdyz se bugu nevenuju

SKAcz: Czech Open Bughouse Gathering
| Čtvrtek 8.července 2010, 15:09

Česky: Letos opět jako vždy několik dní před pondělním Otevřeným mistrovstvím ČR v bughouse šachu 19.7 je možno se setkat a zatrénovat v Hradci Králové s několikanásobnými mistry ČR a dalšími hráči. Letos podle toho co mi říkali hráči by měli být k dispozici všichni tři autoři připravované knížky tedy SKAcz,Matejus i Alamar ! http://bughousechess.wz.cz/Kniha

English : Before tournament from (15-16.7) 17.8 to 18.7 possible gathering and training with czech champions and other bughouse players in Hradec Kralove (25KM = 30minutes from Pardubice only;accomodation in hostel or hotel no problem). This year SKAcz can maybe serve also as guide for some trip to czech places (contact him as soon as possible if You interrested in). This year should be ready for training all 3 multi-champions of Czech Republic in bughouse chess and authors of prepared book so SKAcz,Matejus and Alamar. http://bughousechess.wz.cz/Kniha

SKAcz: Mimochodem
| Čtvrtek 8.července 2010, 14:59

Dlouho jsem neviděl ani na fics Ivánka, máte o něm nějaké zprávy ? A co Lojza, když nestihl Berlín, nepřijede si zahrát Czech Open (nebo na setkání o víkendu předtím do HK) ?

SKAcz: Re Černoušek
| Čtvrtek 8.července 2010, 14:57

Markuši tak proti Černouškovi sice odvetu nedáš, ale J.J. tam bude, oni se pražáci střídají jak sem se díval mají už 3 bronzy, každý 2 , hráli už každý s každým Sodoma,Jirka,Černoušek ...

SKAcz: No sláva
| Čtvrtek 8.července 2010, 14:48

Takže se můžeme těšit na tým Krása+Menčík (alias Sandokanom+Wir), který skončil předloni čtvrtý v ČR ? Ps. o účast bych se nebál, pracuje se zuřivě na knížce o bughouse šachu takže ikdyby letos poklesla účast (ale to se snad nestane, spíš doufám ve zvýšení, vzhledem k mnoha mladým talentovaným hráčům, které sem viděl hrát bughouse šach na Hradeckém Openu v květnu) tak příští rok se to propagací musí otočit! PS2. Jsem zvědav jak tenhle tým bude po zkušenostech z předloňska a po Markušových cenných zkušenostech z loňska (stříbro) úročit své know-how. Každopádně přeju hodně štěstí !

sandokanom: ucast
| Čtvrtek 8.července 2010, 08:20

Tak na 99 procent jsem ucast dokopal,ale byl to boj.Je vidmo,když se daří,tak se daří.Také si myslím,že když bude málo týmů,tak jsme dohráli.Škoda,že tam nebude Černoušek,mám mu co vracet.Překazili nám vítězství turnaje.Tak ať se daří a nejlepší zvítězí.

SKAcz: Zahraniční účast
| Středa 7.července 2010, 17:39

Jinak kromě litevců (velká neznámá po 4 letech (poslední účast v roce 2006 viz http://bughousechess.wz.cz/2006MCR/index.html )), se tuším i Zakrzutek ptal kdy je Czech Open Bughouse Chess , tak uvidíme, zatím není známo nic bližšího stále.

SKAcz: Účast
| Úterý 29.června 2010, 20:38

No letos sme hráli dost bughouse šach i na Hradeckém Open-u se spoustou mládežníků, kteří ani nevěděli, že existují mezinárodní pravidla a otevřené mistrovství ČR hned vedle v Pardubicích. Někteří říkali, že přijdou a zkusí nás porazit, tak uvidíme.

SKAcz: Drby
| Úterý 29.června 2010, 20:35

Bavil sem se s Černouškem a říkal, že on letos nedorazí, protože jede někam pryč, ale Jirka+Sodoma se chystají.

Nový komentářNew commentEN


V komentáři nelze přímo používat html tagy. Můžete použít [b]pro tučný text[/b], [i]pro kurzívu[/i], respektive [cite]pro citaci[/cite]



 
zpět