Alamar's chest

Manuál k FICS

Pár poznámek

Informace obsažené v této sekci by vám měly pomoci zorientovat se v dosti chaotickém prostředí jakým bezesporu FICS je.

Matejus
Síla: 2000-2100
Rating: 0
Výkonostní třída: I.

Nejedná se o rychlého hráče. Hraje středně rychle. Je to poziční hráč (dlouho vydrží držet pozici). Je schopen většinou sledovat obě desky. Je schopen udržet figuru, pokud to jde. Umí hrát blicku i vyžírací bughouse. Podává velmi stabilní výkony. Jako spoluhráč patří k lepším.

Kvalita zahájení6
Nedělá nesmyslné tahy9
Přesnost útoku7
Kvalita obrany8
Neztrácí materiál9
Schopnost komunikace(domluvy) se spoluhráčem8
Není zbrklý8
Využití lepšího času7
Schopnost hrát bug jako blicku9
Schopnost vzít správnou figuru7
Hra proti slabším soupeřům7
Hra proti stejně silným soupeřům8
Hra proti silnějším soupeřům7
Agresivita hry6
Celkový index7,57

Diskuze
SKAcz: Po Pardubicich
| Úterý 11.září 2007, 16:02

Nejjednodušší způsob jak hrás s Matejusem je nechat ho hrát poziční hru bez vyhrocování situace, dokáže pak vyměnit skoro vše co najde a i hrát bleskovku s tím že samozřejmě počítá s tím, že něco může přijít. V tomhle pozičním stylu je Matejusova největší síla a když ho to necháte hrát tak stačí často na vaší desce i jen držet pozici a on soupeře vymlátí. Pokud po něm budete chtít ostřit pozici na typ pozice "spálení mostů" kde je potřeba hrát na tah přesně a hledat maty či brát materiál, tak to mu nesedí a dá se tak lehce prohrát i pozice s velkou výhodou. Obecně lze tedy shrnout : je best v poziční hře bez extrémů a nejvíc mu může kazit hru když po něm budete chtít hrát něco jiného.

SKAcz: to je otazka
| Čtvrtek 24.února 2005, 13:55

A taky je to o tom ze na ficsu se vyuziji trosku jine vlastnosti nez za skutecnou sachovnici, takze pravdu muzete mit oba.

ivanek: re
| Čtvrtek 24.února 2005, 02:46

Ok, ale to stejne mohu tvrdit i ja s mymi daty.

Alamar: re Ivanek
| Středa 23.února 2005, 23:47

Když má Matejus problém, tak to je většinou v zahájení (převážně černými). Jeho obrana je silnější než útok (není zvyklý tolik útočit - je to dáno jeho pozičním stylem). Vzít správnou figuru rychle mu dělá někdy problém. Proto si myslím, že hodnoty jsou správně. Matejuse mám přečteného dokonale, jeho hlavní zbraní je vysoká stabilita výkonů a racionalita hry.

ivanek: matejus
| Středa 23.února 2005, 23:26

Celkem souhlasim, jen bych upravil cisla Obrana: -1, Utok: +1. Vzit spravnou figuru +1. hra proti slabsim -1, silnejsim +1. Jo a zahajeni +3!! Jinak souhlasi.

Nový komentářNew commentEN


V komentáři nelze přímo používat html tagy. Můžete použít [b]pro tučný text[/b], [i]pro kurzívu[/i], respektive [cite]pro citaci[/cite]



 
zpět