Alamar's chest

Manuál k FICS

Pár poznámek

Informace obsažené v této sekci by vám měly pomoci zorientovat se v dosti chaotickém prostředí jakým bezesporu FICS je.

Skacz
Síla: 1950-2100
Rating: 0
Výkonostní třída: I.

Jedná se o hráče s vysokou adaptací, netypickým herním pojetím. Je nutné s ním komunikovat "v jeho jazyce". Dokáže hrát rychle, sleduje obě desky. V útoku je občas pomalejší, hraje tiché odřezávací tahy. Pokud posílá spoluhráči tah, je to pouze návrh! Důležité je, aby měl motivaci. Pokud hraje s kompem je nebezpečný díky propracovanému zahájení. Na hraní s kompem si udělal svůj best přes 2700.

Kvalita zahájení7
Nedělá nesmyslné tahy8
Přesnost útoku8
Kvalita obrany7
Neztrácí materiál7
Schopnost komunikace(domluvy) se spoluhráčem4
Není zbrklý7
Využití lepšího času9
Schopnost hrát bug jako blicku8
Schopnost vzít správnou figuru7
Hra proti slabším soupeřům5
Hra proti stejně silným soupeřům7
Hra proti silnějším soupeřům7
Agresivita hry5
Celkový index6,86

Diskuze
Matejus: RE2
| Čtvrtek 11.října 2007, 09:19

V zasade v umirnenejsi forme souhlasim s alamarem. Damy Dusan opravdu pousti jednostane velmi rad na coz jsem si musel chvilku zvykat a prizpusobit svoje zahajeni, take velmi rad obetuje material za to, ze jeho kral ma klid a on nekdy v budoucnu bude obtezovat soupere. Coz funguje pokud spoluhrac doda material na to obtezovani a prezije nedostatek materialu.

SKAcz: Re
| Úterý 9.října 2007, 15:53

"Se Skacz může hrát pouze ten co mění hordy figur a nevadí mu co přijde od vedle" bych upravil na "Se Skacz může hrát pouze ten co udržuje určitý minimální tok figur a nevadí mu co přijde od vedle" - to by celkem slo, to je idealni spoluhrac pro mne jako byl Matejus na CZech Open 2007 :)

Alamar: Nové
| Úterý 9.října 2007, 15:51

Pokud s nim hrajete, tak si musíte zvyknout několik věcí. Jednou z nich je, že často jednostraně obětovává dámu či dámy mění. Pokud někdo hraje rošády, tak ať se Skacz nehraje (dáma chodí často nevhodně). Jeho průraznost není vysoká, takže musíte přežít hodně dlouho. Hraje náhodně, takže nelze pochopit, kam směřuje další dění u něj na desce (to nevadí těm co se vedle nedívají). Se Skacz může hrát pouze ten co mění hordy figur a nevadí mu co přijde od vedle.

Matejus: Komunikace - aktualizace
| Pondělí 10.září 2007, 13:05

Jako spoluhrac Dusana z letosnich Pardubic si taky neco pridam. 1. Motivace u Dusana je dulezita, kdyz ma motivaci je schopen hrat dost dobre. Proti slabsim tymum obsac hraje na pul plynu. Ma rad nestandartni pozice a obcas ma problem s nekym kdo jeho pozice zna a vi kde maji slabinu...kdo je nezna zpravidla je behem peti sec nenajde. Je silnejsi v utoku nez v obrane a radsi hraje s figurkama nez bez nich.Mati urcite lip lemra nezorehrana jako jsem ja. 2. Dobra komunikace je u tymu s Dusanem zaklad a neni to zrovna jednoduche je nutne si velmi jasne vyrikat co znamenanji jake hlasky a na co se bude hrat. Take je dulezite hrat aktualni partii a nepremyslet a neanalyzovat tu predchozi. Kdyz se to podari je hra s nim pohoda.

SKAcz: Komunikace
| Pondělí 2.července 2007, 09:24

Komunikace se mnou je v podstate jednoducha staci dodrzovat toto jako můj spoluhráč: (0) [B]Obecný princip : dobrý hráč si v podstatě vystačí s tím sledovat kdy spoluhráč či soupeř stojí a koukne na jeho desku a zařídí se podle toho. Pokud je potřeba (více možných ale odlišných dobrých variant) navrhne co jako tým zahrajeme. Vždy hlásit spoluhráči jen to co on nemůže vidět (to jest výsledky delšího uvažování, či v rychlosti významná změna či pokud spoluhráč dohrává čas). V žádném případě pokud hrajete se mnou mně nespamujte triviálníma věcma co vidím taky, je to ztráta času jak mého (velké vyrušení), tak spoluhráčova, který místo toho by mohl přemýšlet nad něčím užitečnějším a hlubším! [/B] (1) pokud stojíš delší dobu , napiš I sit (2) pokud potřebuješ abych já zastavil napiš Sit (3) pokud něčím matíš napiš +N např. pokud matíš koněm eventuelně napiš zatímco stojíš možnosti čím vším vidíš že matíš (4) totéž co 3 ale v obraně

Alamar: Aktualizace
| Neděle 1.července 2007, 19:18

Zvýšil jsem Skacz přesnost útoku z 6 na 8.

ivanek: hodnoceni
| Středa 2.března 2005, 08:34

KZ:5 NST:6 PU:7 KO:7 NM:8 SK:4 NZ:7 VLC:7 BB:8 SVSF:8 H-:7 H=:8 H+:7 A:4

Wir: hodnoceni
| Pondělí 21.února 2005, 23:56

KZ:6 NT:7 PU:8 KO:8 NM:6 SK:3 NZ:? VC:9 BB:7 VF:? S-:5 S=:6 S+:8 AH:4

ivanek: re
| Středa 2.února 2005, 17:30

Protoze mi to prijde vtipne :), nerikam jak moc na tom je pravdy ci nepravdy. Ten tvuj quote od wira je taky good.

SKAcz: Perla
| Středa 2.února 2005, 16:54

Mne se nejvic libi tahle pasaz:
"Herne staci malo a jeho pozice se rozsype, ale vzdy bude tvrdil ze zato mohl jeho spoluhrac bud svymi ztratami nebo nestanim."
vytesano Wir-em

SKAcz: Proc LOL ?
| Středa 2.února 2005, 16:51

Je to prece s pohledu Wira. Neni nad to to videt (ci nevidet nekdy) ocima druheho :)

ivanek: re wir
| Středa 2.února 2005, 16:09

LOL @ "Neni schopen ani chvili normalne hrat, aniz by od spoluhrace neco pozadoval, neni treba opakovat, ze jeho napady jak partii okamzite vyhrat jsou skoro vzdy zcela neproveditelne."

Wir: SKACZ
| Středa 2.února 2005, 16:05

Hraje sice casto pres 2 desky, ale prednost dava te sve. Casto krici na spoluhrace "sit" bez zjevneho duvodu - teda mysli si treba, ze kdyz uz do konce partie nic nikomu neprijde tak nakonec v koncovce vyhraje o 1 pesce (deformace sachem). Nezajima ho pritom, ze spoluhrac se treba potrebuje branit a stat by mel spise sam. Nema zadnou soudnost o tom, kolik tahu je kdo schopen udelat za kolik sekund a zajima ho jen, jesli je s casem lip nebo hur. Krome pozadavku "sit" miva casto i jine napady, treba "vem me za 5s kone za cokoliv" apod. Neni schopen ani chvili normalne hrat, aniz by od spoluhrace neco pozadoval, neni treba opakovat, ze jeho napady jak partii okamzite vyhrat jsou skoro vzdy zcela neproveditelne.
Herne staci malo a jeho pozice se rozsype, ale vzdy bude tvrdil ze zato mohl jeho spoluhrac bud svymi ztratami nebo nestanim. Neni temer schopen zautocit, vzdy jen vykryva. Pozor, ma vzdy pravdu. Jako spoluhrac je zcela nevhodny, dokaze neco uhrat jen s pocitacovymi programy.

Nový komentářNew commentEN


V komentáři nelze přímo používat html tagy. Můžete použít [b]pro tučný text[/b], [i]pro kurzívu[/i], respektive [cite]pro citaci[/cite]



 
zpět